E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Žan Luka Zelko zdrsnil na 16. mesto po dveh dneh EP v Varni

Žan Luka Zelko zdrsnil na 16. mesto po dveh dneh EP v Varni

Na evropskem članskem prvenstvu v Varni so imeli tekmovalci danes dolg dan na vodi, vztrajni organizatorji pa so uspešno speljali načrtovana dva plova v razredu ILCA 6 in le enega v razredu ILCA 7. Dan je spremljal veter med 15 in 17 vozli hitrosti z visokimi valovi, začele pa so danes ženske. 

V ženski različici olimpijskega razreda ILCA 6 v eni skupini jadrajo vse tekmovalke in je na skupnem štartu skoraj 80 jadrnic. Lin Pletikos je v današnjem prvem plovu dobro odjadrala in ga zaključila na 25. mestu, v drugem pa je do cilja prijadrala na 55. mestu ter tako v skupnem rezultatu izgubila nekaj mest in je sedaj po drugem dnevu na skupno 33. mestu v evropski konkurenci. Zadnji ženski plov je sicer zaznamovalo kar pet ponovitev, zaradi česar so do konca predvidenega časa za tekmovanje kasneje uspeli speljati le en plov v razredu ILCA 7 v moški konkurenci.

Žan Luka Zelko je po včerajšnjem sijajnem začetku danes v edinem speljanem plovu na cilj prijadral na 37. mestu ter drugi dan sklenil na skupno 16. mestu. Beckett iz Velike Britanije ostaja v vodstvu razreda ILCA 7, na drugo mesto se je prebil Ciprčan Kontides, tretji pa je v evropski konkurenci Irec Lynch.

Do sobote, ko se prvenstvo zaključi, jadralce čaka še osem novih plovov. Jutri bodo začeli prvi moški v razredu ILCA 7, sledile bodo ženske ILCA 6.

Prvenstvo lahko spremljate na uradni spletni strani:

Na fotografiji Žan Luka Zelko, avtor: Uroš Kekuš Kleva