E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Začenja se SP v razredu ILCA 7

Začenja se SP v razredu ILCA 7

Danes se v Barceloni uradno začenja svetovno prvenstvo v olimpijskem razredu ILCA 7, na katerem bosta med 139 udeleženci iz 44 držav v močni konkurenci dobitnikov olimpijskih medalj in svetovnih prvakov Slovenijo zastopala olimpijski jadralec Žan Luka Zelko in mladi Liam Orel, ki smo si ga leta 2019 zapomnili po zlati medalji v konkurenci do 19 let na svetovnem prvenstvu razreda finn do 23 let.

Jutri ju čakajo še meritve, v petek pa se začnejo prvi kvalifikacijski plovi na regatnem polju pred Barcelono. Prve tri dni prvenstva organizatorji načrtujejo šest kvalifikacijskih plovov, najmanj štiri potrebujejo za prehod v finalni del prvenstva, sledijo še trije dnevi za šest finalnih plovov. Praviloma bodo prvi možni starti vsak dan ob 12. uri, november pa je čas, ko v Barceloni na regatnem polju lahko pričakujemo zelo raznolik spekter pogojev.

To bo že drugo veliko tekmovanje v razredu ILCA 7 v novem olimpijskem ciklu Pariz 2024; na evropskem prvenstvu v začetku oktobra v Varni je naš olimpijec Zelko pokazal izvrstno jadranje in kvalifikacije končal na odličnem 2. mestu, tega mu sicer v ni uspelo prenesti še v finalni del, a je na koncu z 20. mestom dosegel svoj najboljši rezultat na prvenstvih stare celine doslej.

Foto: Žan Luka Zelko, EP ILCA 7, Varna, oktober 2021

Spletna stran svetovnega prvenstva ILCA 7 2021:
http://2021-standard-men.laser-worlds.com

FB:
https://www.facebook.com/intlaserclass

Live streaming:
http://airtvstream24.xyz/LaserWorldChampionships/