E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Vodišek deveti po drugem dnevu SP

Vodišek deveti po drugem dnevu SP

Cagliari, 14. oktobra (STA) – Koprčan Toni Vodišek je po drugem dnevu svetovnega prvenstva v olimpijskem jadralnem razredu formula kite, ki poteka v morju pred Torregrando na Sardiniji, na devetem mestu, zbral je deset točk. Njegova sestra Marina Vodišek je z 42. mesta napredovala na 36. (82 točk).

Na Sardiniji so v sredo, prvi dan SP, nastopile le tekmovalke, danes pa tudi tekmovalci, ki so opravili štiri plove. Vodišek, ki je tretji na svetovni lestvici, je bil v prvem plovu sedmi. Zmagal je v drugi regati, v tretji pa je bil drugi. Četrta regata mu je uspela najslabše, bil je deseti, ta uvrstitev pa se mu kot najslabša tudi črta iz skupnega seštevka.

“Današnji dan sem začel z malo premajhnim padalom. Napako sem takoj opazil in sem ga do naslednje regate zamenjal z večjim. Bilo je tesno s časom, na startno črto sem prišel minuto pred startom. Drugo regato sem z večjim padalom nato dobil, v naslednji pa sem bil drugi. V zadnji regati dneva pa sem naredil dve napaki in končal deseti, čeprav sem na prvo bojo prišel drugi,” je sporoči Vodišek.

S tremi točkami vodi Francoz Theo de Ramecourt, s točko več je drugi Maximilian Maeder iz Singapurja, ki je bil v Franciji sredi septembra presenetljivo prvi na odprtem evropskem prvenstvu.

Marina Vodišek je bila danes 18., 16., 16., in 12. Vodi Američanka Daniela Moroz (5).

Prvenstvo se bo končalo v nedeljo, 17. oktobra.

VIR: STA