E: info@jzs.si        T: 040 240 818

V Stockholmu danes prvi plovi na EP za 29er

V Stockholmu danes prvi plovi na EP za 29er

Danes se v švedskem Stockholmu s prvimi plovi začenja evropsko prvenstvo razreda 29er, na katerem bodo nastopili tudi naši reprezentantje Alja Petrič in Caterina Sedmak ter Svit Dujmovič Šterpin in Maj Petrič, v lastni režiji pa Katja Filipič in Tarin Pečar ter Liam Al-Dilaimi in Valentin Štravs. Spremlja jih trener Sandi Dekleva, ki je pred začetkom prvenstva povedal:

“Glavni cilj prvenstva je uvrstitev obeh reprezentančnih posadk v zlato skupino. Še bolj pomembno pa je to, da bodo tekmovalci uspeli odpraviti napake, ki so se jim pojavljaje na minulem svetovnem prvenstvu. V kolikor bodo uspeli odjadrati tako kot znajo, in res verjamem, da so pripravljeni, potem si lahko obetamo zelo dobre rezultate.”

Kot še dodaja Sandi Dekleva, so si pred začetkom prvenstva ogledali pogoje in logistiko ter odšli na morje in preizkusili obe regatni polji. Poskusili so odkriti čim več skrivnosti, ki jih ponuja fjord. “V bistvu pa bo to bolj jadranje na slanem jezeru kot pa na morju. Pričakujemo, da bo veter zelo nestanoviten in ga bo težko razbrati. Na prizorišču smo opavili tudi nekaj treningov z reprezentanco Italije in sparing partnerji iz Nemčije,” še pove Sandi in doda: “Ostali dve slovenski posadki v sestavi Katja Filipič in Tarin Pečar ter Liam Al Dilaimi in Valentin Štravs si bosta na prvenstvu predvsem nabirali pomembne mednarodne izkušnje, kar jim bo prišlo prav v naslednjih tekmovalnih letih. Glede na nestanovitne pogoje pa se lahko zgodi, da tudi katera od slednjih dveh ekip preseneti.”

Prvenstvo se bo zaključilo v soboto, 19. avgusta.

Več informacij in rezultati: https://29ereuropeans.org