E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Uspešno končano državno prvenstvo 420 in fierball v organizaciji JK Olimpic

Uspešno končano državno prvenstvo 420 in fierball v organizaciji JK Olimpic

Ta konec tedna je bilo na slovenski obali v odlični organizaciji jadralnega kluba Olimpic iz Izole uspešno izpeljano državno prvenstvo razredov 420 in fireball. Prvi dan so organizatorji v zahtevnih in spremenljivih pogojih uspeli izpeljati dva plova, pri čemer je bil drugi plov ob vse šibkejšem vetru na koncu skrajšan, a napoved je bila precej slabša, dejanske razmere pa so tekmovalcem vendarle omogočile jadranje. V soboto se je napoved izkazala za resnično in organizatorji so morali zaradi vremenskih razmer vse plove za ta dan žal odpovedati, a že nedelja je zopet prinesla obratno in organizatorji so kljub izredno slabi napovedi uspeli izpeljati še štiri veljavne plove. Po skupno šestih odjadranih plovih smo tako dobili državne prvake v prehodnem mladinskem razredu 420 in neolimpijskem razredu fireball.

Absolutni in v U17 državni prvakinji sta postali Ana Planinšič in Lara Božič (JK Pirat in JK Olimpic). Drugo mesto absolutno in v kategoriji U17 sta osvojila Toni Benčič in Anton Rejec (JK Pirat), na tretje mesto v U17 sta prijadrala Rok Kovačič in Teo Gerželj (JK Pirat), v absolutni konkurenci pa sta tretje mesto osvojila Martin Fras in Mija Škerlavaj (JK Pirat).

V razredu fireball sta skupna zmagovalca in državna prvaka postala Matija Kocjančič in Matic Kavčič (JK Olimpic in JK Fireball), drugo mesto na državnem prvenstvu sta osvojila Jerneja Škof in Mitja Nemec (JK Fireball), tretje pa Marko in Rok Volk (JK Fireball). V razredu fireball so se regate udeležile tudi češke posadke, tudi v skupnih rezultatih je zmaga ostala v slovenskih rokah, na drugem in tretjem mestu pa sta sta bili češki posadki, Jiri Benes in Jakub Napravnik ter Martin Veit in Filip Krejza.

Fotografije: Dragan Sinožič

Rezultati: