E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Tradicionalna Martinova regata JK Burja Izola

Tradicionalna Martinova regata JK Burja Izola

Med 11. in 13. novembrom se je v Izoli zbralo kar 140 jadralcev iz 7 držav, ki so se v odlični organizaciji Jadralnega kluba Burja pomerili na že tradicionalni Martinovi regati 2022, za slovenske tekmovalce pa je bila to hkrati kriterijska regata v razredih optimist in ilca 4 za oblikovanje reprezentanc v letu 2023.

”V nedeljo se je uspešno zaključila še zadnja regata v letošnjem letu pod okriljem našega kluba. Skupno je letos vse naše regate obiskalo 585 jadralcev iz 13 držav. Glede na to, da se je večina teh jadralcev s spremstvom in družinami v Izoli zadržala več kot 10 dni, je več kot očitno, da bistveno prispevamo k razvoju športnega turizma v Izoli,” je ob tem povedal predsednik jadralnega kluba Burja Izola, Vasilij Žbogar.

Optimist, kadeti dečki: 1. Nicolo Santoro, Triestina della vela / 2. Val Grbec, JK Pirat / 3. Giovanni Montesano TPK Sirena

Optimist, kadeti deklice: 1. Albifel Nemeth, Balatony YC / 2. Ahnjeska Madonich, SVOC Ukraina / 3. Mia Mazalin, JK Pirat

Optimist, fantke: 1. Mattia di Martino, SVBG / 2. Luca Pahljina, JK Uljanik Pula / 3. Christian Petaros, JK Burja Izola

Optimist, dekleta: 1. Ema Grabar, JK Uljanik Pula / 2. Margherita Anis, YC Adriaco / 3. Laura Batelić, JK Kvarner

ILCA 4, fantje: 1. Peter Koprivec, JK Burja Izola / 2. Mark Rodica, JK Burja Izola / 3. Marko Balaban, JK Burja Izola

ILCA4, dekleta: 1. Alenka Valenčič , JK Burja Izola

Rezultati ilca 4

Rezultati optimist

Regata šteje za kriterijsko v razredih optimist in ilca 4, rezultati pa se upoštevajo v skupni lestvici, ki bo v pomoč strokovnemu svetu pri oblikovanju slovenskih reprezentanc 2023. Za optimiste je bila po državnem prvenstvu septembra to že druga kriterijska regata od šestih načrtovanih za leto 2023, za razred ilca 4 pa tretja in hkrati zadnja kriterijska regata po državnem prvenstvu septebra in ILCA Cup Torbole 2022 oktobra. Naslednja kriterijska regata bo prav tako že tradicionalna Miklavževa regata v Pulju, ki bo letos med 1. in 4. decembrom za razrede optimist in ilca 6.

Več informacij: https://www.jadralniklub-burja.si/event/martinova-regata-st-martins-regata-2022/

Fotografije: Katerina K.