E: info@jzs.si        T: 040 240 818

SP Haag: Toni Vodišek Sloveniji prijadral olimpijsko vozovnico v formuli kite

SP Haag: Toni Vodišek Sloveniji prijadral olimpijsko vozovnico v formuli kite

Dan pred zaključnimi regatami v razredu formula kite, ki bodo razdelile svetovne naslove, je že jasno, da je Toni Vodišek Sloveniji zagotovil mesto na Olimpijskih igrah v Parizu prihodnje leto.

Toni, ki ga jutri čakajo še finalne regate tega svetovnega prvenstva, v katerih bo poskušal ubraniti naslov svetovnega prvaka, je po današnjem nastopu povedal: “Uradno smo si zagotovili mesto na Olimpijskih igrah v Parizu leta 2024! Štiri leta trdega dela so se končno obrestovala. Sedaj bom vse podredil, da osvojim naslov svetovnega prvaka in sledim svojim sanjam ter zmagam na Olimpijskih igrah. Čas je, da dam vse od sebe!”

Rajko Vodišek, glavni trener, pred jutrišnjim finalnim nastopom pojasnjuje: “Toni gre v finale z dvema zmagama, drugouvrščeni po današnjem dnevu iz kvalifikacij z eno zmago, preostala dva prideta iz polfinala, ki bo jutri pred finalnimi plovi, bosta pa brez zmag. Zmagovalec bo tisti, ki pride prej do treh zmag. Toni torej potrebuje za skupno zmago še eno zmago, Singapurec Maximilian Maeder potrebuje dve zmagi, druga dva iz polfinala, ki se bosta uvrstita v finale, pa bosta potrebovala tri zmage.” V finalu se bodo pomerili štirje jadralci.

Danes sicer jadralci v formuli kite niso jadrali, saj ni bilo dovolj vetra. Trenutno aktualni so včerajšnji rezultati: V vodstvu je Toni Vodišek z 22 točkami. Na drugem mestu, zgolj s točko zaostanka (23 točk), je Singapurec Maximilian Maeder, na tretjem mestu pa je Italijan Riccardo Pianosi (43 točk).

Tonijevo ekipo sestavljajo Rajko Vodišek kot glavni trener in Avstralec Ryan Palky kot taktik, Rado Gregorič in Matic Tepeš skrbita za fizične priprave ter Arjan Rapuš za mentalne priprave.

Toni Vodišek je aktualni evropski in svetovni prvak (od leta 2022), trikratni mladinski svetovni in trikratni mladinski evropski prvak v formula kite, ter 2. na mladinskih Olimpjskh igrah v Buenos Airesu 2018.

Več informacij in rezultati: https://thehague2023.sailing.org/the-championships/ 

Tracking: https://worlds2023.sapsailing.com/gwt/Home.html#/event/:eventId=03b11a50-8446-43e9-878c-6cb60dc75715 

Video: https://thehague2023.sailing.org/how-to-follow/videos/

Fotografije: https://thehague2023.sailing.org/how-to-follow/photos/