E: info@jzs.si        T: 040 240 818

SP Haag, 6. dan: Toni Vodišek prevzel skupno vodstvo!

SP Haag, 6. dan: Toni Vodišek prevzel skupno vodstvo!

Še en odličen dan je za aktualnim evropskim in svetovnim prvakom Tonijem Vodiškom na svetovnem prvenstvu olimpijskih razredov v Haagu. Danes so odjadrali naslednje tri plove, Toni je dva zaključil z zmago in enega na drugem mestu ter s tem prevzel tudi skupno vodstvo. Na drugem mestu je Singapurec Maximilian Maeder s točko zaostanka (10), na tretjem pa Francoz Axel Mazella s 14 točkami.

Jadralci zlate skupine razreda ILCA 7, v katerem jadra Žan Luka Zelko, so danes odjadrali dva plova. Žan je prvega končal na 13. mestu in drugega na 45., kar je zaenkrat njegova najslabša uvrstitev tega prvenstva in se mu ne upošteva. Po današnjem dnevu je na skupnem 26. mestu.
Žan Luka Zelko: “Za nami je dolg dan, soliden, zadovoljen sem s prvim plovom, z drugim malo manj. Ostajam v igri in lahko se borim z dobrimi v vseh pogojih, zato pozitivno gledam še na naslednja dva dneva. Je pa naporna regata in upam, da bomo v naslednjih dneh imeli več sreče z vetrom in da nam ne bo treba predolgo čakati na plove.”
Mladinec Luka Zabukovec, ki jadra v srebrni skupini, je bil danes 42. v skupini in je na skupnem 115. mestu.

Dekleta razreda ILCA 6 so imela po razporedu danes prost dan, a ker včeraj zaradi prešibkega vetra ob premočnem toku niso jadrala, jim je s tem manjkal še zadnji dan kvalifikacijskih plovov. Kljub temu so se odločili, da danes prvenstvo nadaljujejo s finalnimi plovi. Obe naši dekleti, Lin Pletikos in Alenka Valenčič, sta bili uvrščeni v srebrno skupino. Klavdij Pletikos pojasnjuje: “Dekleta včeraj niso jadrala. Žal so potem sprejeli čudno odočitev, namreč danes je bil rezervni dan, ko bi morale biti izpeljane neodvožene regate od včeraj, a so kar določili zlate in srebrne skupine. Tako da žal ni več možnosti za napredek v zlato skupino kljub odličnemu jadranju drugi dan in velikim možnostim za zlato skupino in boj za mesta za OI.”
Dekleta srebrne skupine so danes odjadrala samo en plov; Alenka Valenčič je prijadrala na 15. mesto v skupini, Lin Pletikos pa na 37. mesto. Mladinska Alenka Valenčič je po današnjem dnevu na skupnem 77. mestu, Lin Pletikos pa na 80.

V razredu iQFOIL so danes dekleta odjadrala štiri regate. Naša mladinka Lina Eržen je jadrala veliko bolje kot včeraj ter v cilj večinoma prijadrala v prvi četrtini svoje flote. Dva plova je zaključila na 11. mestu in enega na 9., v predzadnji današnji regati pa je bila 23. S tem je močno izboljšala tudi skupni rezultat in je sedaj na 43. mestu.
Fantje so odjadrali samo en plov, tega je mladinec Val Eržen končal na 19. mestu v svoji floti, s tem pa je na skupnem na 68. mestu.

Tudi v floti 470 jadra mladinska posadka Martin Fras in Mija Škerlavaj. Danes so v srebrni skupini odjadrali tri plove, naša jadralca sta jih končala na 24., 23. in 20. mestu. Prvenstvo zaključujeta na 61. mestu.

Več informacij in rezultati: https://thehague2023.sailing.org/the-championships/

Tracking: https://worlds2023.sapsailing.com/gwt/Home.html#/event/:eventId=03b11a50-8446-43e9-878c-6cb60dc75715

Video: https://thehague2023.sailing.org/how-to-follow/videos/

Fotografije: https://thehague2023.sailing.org/how-to-follow/photos/