E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Prvo jadro Maribora

Prvo jadro Maribora

Pretekli vikend, 14. in 15. maja je na Bresterniškem jezeru na reki Dravi v organizaciji BD Sidro potekala tradicionalna regata za Prvo jadro Maribora. Tekmovalci so nastopili v razredu Optimist, vse ostale jadrnice pa so tekmovale po hendikep sistemu Portsmouth Yardstick.

Zbralo se je 30 jadrnic iz petih klubov, ki so dodobra napolnile Dravsko površino. Regatni odbor je v lepem sončnem vremenu in solidnih vetrovnih razmerah izpeljal vseh šest načrtovanih plovov, ki so si jih z obale ogledali številni, predvsem naključni, obiskovalci.

Med 14 Optimisti so se najbolje odrezali domačini iz BD Sidro. S konkurenco je z lahkoto opravil Maks Fosnarič, ki je prvi prijadral v cilj v štirih plovih, bil enkrat drugi in enkrat tretji. Na drugo mesto se je, po tesnem boju s Črtom Skalickim ki je bil na koncu tretji, uvrstila Mia Pogačar. Na četrtem mestu je končal najboljši gostujoči jadralec Ivo Kancler iz BD Ranca.

Med štirinajstimi jadrnicami, ki so tekmovale po sistemu Portsmouth Yardstick je bila najvišje uvrščena jadrnica Partizanka z mešano posadko iz BD Sidro in JK Skipper Maribor s krmarjem Milanom Povednom. Sledila sta ji Jernej Pristavec in Miha Zadravec, ki sta jadrala na jadrnicah bivšega olimpijskega razreda Evropa.

Po regati je oba dni potekalo še prijetno druženje. Na razglasitvi rezultatov je posebno nagrado za najboljše uvrščeno starodobno jadrnico prijel Boris in Tatjana Kuhelj iz JK Horizont Poreč, s priložnostnimi nagradami pa so bili obdarovani prav vsi jadralci v razredu Optimist.

Rezultati:

Optimist

Portsmouth Yardstick