E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Pokal slovenske obale se bliža koncu

Pokal slovenske obale se bliža koncu

Znani so trenutni rezultati serije regat Pokala slovenske obale.

V absolutni konkurenci po štirih odjadranih regatah med 30 udeleženimi jadrnicami s štirimi zmagami vodi Generali (Samo Žvan, JD Mariborčanka), sledita Adriatic Europa (Dušan Puh, JK Piranski zaliv) in Taia2 & White Goose (Goran Đorđevič, JK Loka Timing). Po posameznih razredih so v vodstvu: razred A; Generali, razred B; Članica (Tomaž Virnik, JK Ljubljana) in razred C; Muca (Sašo Novakovič, JK Novo mesto).

Serija Pokala slovenske obale se bo zaključila z Martinovo regato, ki bo 12. novembra s startom pred Izolo in jadranjem do Portoroža in nazaj.

Po večerni pogostitvi in podelitvi nagrad najboljšim na Martinovi regati bo predstavnik JZS nagrade podelil tudi najboljšim v skupnem seštevku Pokala slovenske obale. Nagrajene bodo: prva jadrnica, če so v posameznem razredu tekmovale do tri ekipe; prvi dve jadrnici, če so v posameznem razredu tekmovale štiri do šest ekip oziroma prve tri jadrnice, če je v posameznem razredu tekmovalo najmanj sedem ekip. Prav tako bodo nagrajene vse jadrnice, ki se bodo udeležile vseh petih posameznih regat serije.

Celotni rezultati Pokala slovenske obale: https://www.jzs.si/wp-content/uploads/2022/10/2022_Rezultati-pokala-slovenskega-morja.pdf