E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Pokal princese Sofije za večino naših končan, jutri se za najboljša mesta poteguje Toni Vodišek

Pokal princese Sofije za večino naših končan, jutri se za najboljša mesta poteguje Toni Vodišek

Peti in za večino jadralcev zadnji dan na Pokalu princese Sofije se je začel s čakanjem na veter, jadralce je regatni odbor poslal na vodo šele okoli druge ure popoldne.
Jadralci v formuli kite so odvozili dve regati, ki ju je Toni končal na drugem mestu, s tem pa še utrdil tretje mesto v skupni razvrstitvi. Pred njim so še jutrišnje finalne regate za razdelitev najboljših mest.
Marina Vodišek je prvi današnji plov končala na 18. mestu, potem pa prijadrala še dva DNC. Pokal princese Sofije zaključuje na 21. mestu. Regato je hudomušno sklenila takole: “Po koncu regate se počutim zadovoljno. Dala sem vse od sebe. Veliko sem se naučila in dobila veliko motivacije za naprej. Danes je bilo bilo zelo malo vetra, še manj kot včeraj, in sem malo zaplavala z ribicami.”
V razredu ILCA so tudi danes odjadrali dva plova. Žan Luka Zelko v zlati skupini ILCA 7 je imel veliko smolo, vanj je namreč trčil grški jadralec in ga potisnil na prav zadnje mesto prvega plova (61.). V drugem plovu je bil 29., regato na Mallorci pa končuje na skupnem 31. mestu v konkurenci 193 jadralcev.
Žan Luka Zelko: “Regata je končana, ponovno sem pokazal, da sem med dobrimi in da mi manjka še nekaj odločnosti, kar se je pokazalo včeraj in mogoče danes v prvi regati. Na žalost ni bila tako slaba, kot se je končala. Imel sem incident z Grkom, ki je nepravilno izsilil prednost in se dobesedno zaletel vame ter me spravil na čisto zadnje mesto, s čimer se je borba za prvo petnajsterico zame končala. V drugi orci sem izbral levo stran, ki na žalost ni bila boljša, in končal regato na 61. mestu. To ni bila velika napaka in zaradi nje ne morem biti jezen nase, lahko pa rečem, da se je zgodilo v nepravem trenutku. Mogoče bi lahko kaj spremenil, ampak v zlati skupini sem naredil en slab plov, ostale pa vse v trideseterici, kar je v redu in soliden rezultat. Predvsem sem zadovoljen z napredkom, saj dobivam samozavest. V današnji drugi regati sem startal odlično, vozil s skupino na levi strani, a mi je po hitrosti malo zmanjkalo, tako da sem končal na 29. mestu. Moram še delati na hitrosti, še posebej v pogojih med 12 in 18 vozli, in mislim, da bomo to nadoknadili v Marseillu, kjer je tudi krajši val, ki mi dosti bolj odgovarja. Grem z dvignjeno glavo naprej, mislim, da je bil UFD v prvem plovu tisti ključni, ki me je ločil od prve deseterice oziroma petnajsterice, a gledam pozitivno in komaj čakam nastopa v Hyeresu.”
Lin Pletikos je zadnja dva današnja plova končala na 18. in 48. mestu v zlati skupini, nastope pa končuje na skupnem 55. mestu.
Na žalost veter jadralkam razreda iQFOiL spet ni bil najbolj naklonjen, uspele so odjadrati le en plov v slalomu, ki ga je Lina Eržen končala na 33. mestu. Trener Igor Eržen: “Končujemo s še enim odvoženim plovom danes, ki ga je Lina super začela, na prvi boji pa trčila s Kitajko in poškodovala opremo. Sigurno je dobro, da sva bila tukaj in se spet kaj novega naučila.” Lina s Pokala princese Sofije odhaja na 48. mestu.

Jutri se bo za najvišja mesta potegoval le Toni Vodišek. Ponovno je napovedan šibek veter, v sunkih do 10 vozlov.

Več informacij in rezultati: https://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race

Regati lahko sledite tudi na socialnih omrežjih: Instagram (@trofeosofia), X (@trofeosofia), Facebook (@trofeoprincesasofia) in Youtube (@trofeoprincesasofia)