E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Pokal princese Sofije: za našimi jadralci najuspešnejši dan doslej

Pokal princese Sofije: za našimi jadralci najuspešnejši dan doslej

Za jadralkami in jadralci je tretji regatni dan na Pokalu princese Sofije v Palmi na Mallorci. Dan je bil sončen in topel, moč vetra pa med 7 in 10 vozli. Fantje v formuli kite so odvozili štiri regate in Toni Vodišek jih je opravil z odliko. Svoje uvrstitve je dopolnil z eno zmago, dvema drugima mestoma in enim tretjim, kar ga uvršča na trenutno skupno 8. mesto. Jadralci so po točkah sicer zelo skupaj, med tretjeuvrščenim Avstrijcem Valentinom Bontusom in Tonijem na osmem mestu so samo štiri točke razlike. Toni Vodišek: “Navdušen sem nad današnjim napredkom! Odpravili smo včerajšnje napake, čeprav ostaja prostor za izboljšave. Današnji napredek spodbuja jutrišnji uspeh! Z dvignjeno glavo izkoristimo dan z vsem, kar imamo!”
Marina Vodišek je danes nastopila v petih regatah in opravila doslej najboljši nastop. Uvrščala se je med 15. in 20. mestom, s tem pa za eno mesto izboljšala tudi skupno uvrstitev. Trenutno je na 21. mestu.
V razredu ILCA so danes že jadrali razdeljeni v skupine in oba naša jadralca, tako Žan Luka Zelko kot Lin Pletikos, sta se uvrstila v zlato. Žan Luka Zelko je v prvem plovu končal na zelo dobrem 7. mestu v skupini, v drugem pa je bil 30. Skupno je trenutno na 33. mestu med 193 tekmovalci.
Tudi Lin Pletikos v ILCA 6 je danes svoje nastope nadaljevala v zlati skupini, plova je končala na (56.) in 41. mestu, po današnjem dnevu ostaja na 58. mestu.
Lina Eržen v iQFOiL je danes nastopila v štirih plovih ter v zadnjem dosegla svojo najboljšo uvrstitev na tej regati, 13. mesto v skupini 76 jadralk. Po današnjem dnevu je na skupnem 44 mestu.

Več informacij in rezultati: https://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race

Regati lahko sledite tudi na socialnih omrežjih: Instagram (@trofeosofia), X (@trofeosofia), Facebook (@trofeoprincesasofia) in Youtube (@trofeoprincesasofia)