E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Pokal princese Sofije: Toni Vodišek napredoval na tretje mesto

Pokal princese Sofije: Toni Vodišek napredoval na tretje mesto

Četrti regatni dan na Pokalu princese Sofije se je začel v megli, ki je močno zmanjšala tudi vidljivost. Ko se je ta razkrojila in je bilo na regatnem polju mogoče začutiti tudi blago sapico, so se jadralci odpravili na vodo. Tudi danes so naši jadrali zelo dobro in še napredovali na skupni lestvici.
Še naprej gre najbolje Toniju Vodišku, ki v zlati skupini nadaljuje z izvrstnimi nastopi – od štirih današnjih regat je dve zmagal, v eni je bil drugi in v zadnji (23.), a se mu ta rezultat ne upošteva. Napredoval je na skupno tretje mesto. Kaj se je zgodilo v današnji zadnji regati? Toni Vodišek pojasnjuje: “Na žalost me je na začetku regate nekdo zapletel, rekel “pardon” in pustil regato, a sem vesel, da sem tudi to regato vseeno lahko odvozil. Sedaj pa se gremo z visoko glavo naprej borir za čim višje stopničke!”
Tudi Marina Vodišek jadra vse bolje. Danes je v prvem plovu sicer prijadrala (DNC), a nadaljevala z 9. in 15. mestom, s tem pa včerajšnjo uvrstitev še nekoliko izboljšala, po današnjem dnevu je 19.
Jadralci razreda ILCA so odjadrali dve regati. Žan Luka Zelko je v prvi spet jadral odlično in končal na 4. mestu v zlati skupini, v drugi regati pa v prvi stranici v veter jadral v vodilni skupini, potem pa nekaj izgubil in zaključil na 24. mestu. S tem je močno izboljšal tudi skupno uvrstitev, z včerajšnjega 33. mesta se je povzpel na 16. mesto v močni konkurenci 193 jadralcev.
Žan Luka Zelko: “Zaenkrat gre vse po planu, še posebej sem zadovoljen z jadranjem v finalu, razen v današnjem drugem plovu, ko sem imel res super priložnost ponoviti odličen rezultat. Po startu sem izbral pravo stran in bil na polovici orce v vodilni skupini. Žal sem bil pred prvim obratom preveč neodločen in tam mi je ušlo vodstvo, potem pa sem v krmi ostal na napačni strani, prav tako sem izbral napačno stran v drugi orci in izgubil veliko mest. Končal sem na solidnem 24. mestu. Jutri sta pred mano še zadnja dva plova, sem v borbi med dobrimi in to mi vliva upanje in dodatno motivacijo. Res se je pokazalo, da smo preko zime naredili dober napredek in sedaj je treba zložiti vse puzzle skupaj in verjamem, da je pred mano res uspešna sezona.”
Tudi Lin Pletikos nadaljuje nastope v zlati skupini, danes je prijadrala na 54. in 32. mesto v skupini in s tem za eno mesto napredovala v skupni uvrstitvi, trenutno je na 57. mestu.
Jadralke v razredu iQFOiL, kjer se meri tudi Lina Eržen, na žalost danes zaradi nezanesljivih vetrovnih razmer ponovno niso jadrale. Igor Eržen: “Čakali smo do 15.30, potem so odpovedali jadranje za danes. Jutri je podobna napoved, upamo, da odvozimo kaj.”

Tudi mi želimo našim jadralcem še en uspešen, za večino zadnji regatni dan na Pokalu princese Sofije, ter čestitamo za odlične današnje nastope!

Več informacij in rezultati: https://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race

Regati lahko sledite tudi na socialnih omrežjih: Instagram (@trofeosofia), X (@trofeosofia), Facebook (@trofeoprincesasofia) in Youtube (@trofeoprincesasofia)