E: info@jzs.si        T: 040 240 818

One Sails pokal, polovica ORC državnega prvenstva

One Sails pokal, polovica ORC državnega prvenstva

Minuli vikend so posadke na velikih jadrnicah odjadrale regato One Sails pokal, ki jo tradicionalno dobro organizira društvo JK Skipper Maribor. Barke je gnala burja med 10 in 25 vozli moči in tako je bil izpeljan celotni program – štirje tehnični plovi in en navigacijski.

Žal se tudi letos ponavlja zgodba zadnjih let, da se tehnično zahtevnih regat udeleži malo število ekip. Tokrat jih je nastopilo 17. Ob domačih še gostje iz Slovaške na jadrnici Paula in s češko jadrnico Mary S jadralci domačega društva YC Portorož.

V absolutnem Open razredu je ob izostanku običajne konkurence jadrnice Adriatic Europa s petimi zmagami slavila jadrnica Generali iz JD Mariborčanka s krmarjem Samom Žvanom. Na drugem mestu so končali Slovaki s krmarjem Petrom Benediktom, na tretjem pa jadrnica Taia2 & White Goose, JK Loka Timing z Goranom Djordjevičem za krmilom.

V absolutni ORC razvrstitvi je prav tako slavila jadrnica Generali, ki s 5 točkami tudi vodi po polovici plovov za državno prvenstvo. Na drugem mestu je s 7 točkami končala jadrnica Mary S s Petrom Podunavcem za krmilom, YC Portorož in na tretjem mestu Aria, krmar Marko Potisek, JK Maestral, s 13 točkami. Slednji dve posadki sta seveda trenutno tudi na drugem oziroma tretjem mestu po polovici odjadranega ORC državnega prvenstva.

Celotni rezultati Open: https://data.orc.org/public/WEV.dll?action=index&eventid=ehjsz

Celotni rezultati ORC: https://data.orc.org/public/WEV.dll?action=index&eventid=wnvja

Spletna stran regate: https://www.racingrulesofsailing.org/documents/6049/event