E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Naši uspešno na EurILCA Europa Cup na Gardi

Naši uspešno na EurILCA Europa Cup na Gardi

Ta konec tedna, od četrtka do danes, se je na Gardskem jezeru v Italiji odvijala 3. regata EurILCA Europa Cup, na kateri je v razredu ILCA 7 in ILCA 6 nastopilo tudi pet mladih slovenskih jadralcev.

V razredu ILCA 7 se je merilo 100 jadralcev, med njimi jih je 15 nastopalo v U19 in 38 v U21, 17 pa jih je prišlo izven Evrope. V tem razredu so jadrali tudi trije slovenski jadralci – Benjamin Aganovič in Ivan Vakhrushev v U19 ter Jure Barl v U21.

Najbolj množična je bila flota v ILCA 6, prijavljenih je bilo kar 329 jadralcev in jadralk, med njimi 62 v U17, 189 v U19 ter 42 v U21. Neevropskih jadralcev je bilo 11. V tem razredu sta se merila tudi naša Alenka Valenčič (U19) ter Ivan Trunov (U19).

Nastop naših mladih jadralcev je komentiral trener Matija Čok: “Pozdrav z Garde, danes smo končali rekordno regato, saj je bilo udeleženih največ bark ILCA na eni regati, in to iz kar 48 držav. Naša mladinska ekipa ILCA je bila sestavljena iz treh ILCA 7 jadralcev – Benjamin Aganovič, Ivan Vakhrushev, Jure Barl, in dveh ILCA 6 – Alenka Valenčič med ženskami in Ivan Trunov med dečki.
Vse štiri dni smo imeli močan veter, “oro”, v jakosti nad 15 vozlov vsak dan, odjadrali smo 7 od osmih predvidenih plovov.
Najbolje se je odrezal Ivan Vakhrushev, ki je med 89 jadralci osvojil 36. mesto in 1. mesto v kategoriji U19! Dobro sta se s člani v klasi ILCA 7 borila tudi Benjamin 45. skupno in 4. v U19 (za dve točki zgrešil medaljo) in Jure 70. skupno, za katerega je vendarle bilo preveč vetra. Naj povem, da so bili v konkurenci med člani v ILCA 7 tudi udeleženci olimpijskih iger.
V ženski olimpijski klasi ILCA 6 je Alenka zasedla skupno 45. mesto in 23. med mladinkami U19. Ne najboljši nastop za Alenko, kjer je bilo v teh pogojih opazno pomanjkanje moči in kondicije, a vemo, kje moramo do prvenstev največ delati in bo to odlična motivacija za naprej.
Za Ivana Trunova je bila to prvo tovrstna mednarodna regata, tako da moram reči, da se je v začetku malo izgubljal, a na koncu je rezultat 59. mesto v srebrni skupini čisto soliden in realen glede na njegovo trenutno pripravljenost.
Zdaj gremo domov, naslednji vikend pa se z ekipo ILCA 6 odpravljamo na odprto državno prvenstvo Hrvaške v razredu ILCA 6.”

Več informacij: https://www.fragliavelariva.it/en/regattas/europa-cup-italy/
Rezultati: https://www.racingrulesofsailing.org/documents/6165/event