E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Na Zaključni regati najhitrejša jadrnica Generali

Na Zaključni regati najhitrejša jadrnica Generali

Z jugom razpihani Piranski zaliv je bil na Zaključni regati – memorialu Francija Stresa, eni od regat iz serije Pokala slovenske obale, za precej posadk, ki se običajno udeležujejo slovenskih tekmovanj, očitno prevelik izziv. Nastopilo je samo 12 jadrnic.

Te so lahko uživale v jugu moči do 30 vozlov, po jadranju pa tudi v prijetnem ambientu restavracije v Marini Portorož, kjer se je organizator Yachting Club Portorož ob podelitvi pokalov izkazal z dostojno pogostitvijo vseh udeležencev.

Regatno polje je bilo tradicionalno za to regato postavljeno v trikotnik; z bojami potopljenimi ob Piranski punti, na sredi zaliva v smeri proti Crvenemu vrhu na Savudriji in pred portoroškim pomolom. Start in cilj sta bila na morju pred Bernardinom, odjadrati je bilo potrebno dva kroga.

Najhitreje je z regato opravila posadka JD Mariborčanka s Samom Žvanom za krmilom največje udeležene jadrnice Generali. Za zmago v absolutnem razredu open so potrebovali 1 uro, 11 minut in 42 sekund. V razredu ORC je v absolutni konkurenci slavil Vladimir Borštner z jadrnico Joy in posadko iz JK Pirat. V posameznih tekmovalnih razredih so bili najboljši: Open 1: Generali, Open 2: Joy, Open 3: Faronika iz DVŠ Navtika z Danijelom Germekom za krmilom, ORC A: Generali, ORC B: Joy, ORC C: jadrnica Palada s krmarjem Juretom Jerkovičem iz ŠD Gibanca.

Zadnja regata slovenske sezone za velike jadrnice bo 12. novembra Martinova regata med Izolo in Portorožem. Na njo vabijo organizatorji iz YC Skipper Maribor, z obljubo, da bo tudi tam poskrbljeno za pogostitev udeležencev.