E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Na mladinskem SP za 29er posadka deklet v prvi tretjini

Na mladinskem SP za 29er posadka deklet v prvi tretjini

Ta konec tedna se je v španskem El Balísu zaključilo mladinsko svetovno prvenstvo za 29er. Alja Petrič in Caterina Sedmak sta se prebili v bronasto skupino in ga končujeta na 89. mestu, Maj Petrič in Valentin Štravs sta končala na 193. mestu v konkurenci 242 posadk.

Sandi Dekleva: “Na prvenstvu smo bili delno uspešni. Rezultatsko nismo uspeli prikazati tehničnega napredka, na katerem smo delali celo leto. Vsekakor pa smo si vsi nabrali zelo dragocene izkušnje, ki jih bomo uporabili pri pripravi za naslednje sezone. Kot trener bom sprejel odgovornost za slabši nastop, a v kolikor se prvenstva ne bi udeležili, bi zapravili odlično priložnost za napredek.”

Alja Petrič in Caterina Sedmak: “S prvenstvom sva zadovoljni, saj sva bili v prvi tretjini v naši kategoriji med puncami, in sicer 23. od 66-tih, absolutno pa 89. med 242 jadralci iz 26 držav. Tudi z včerajšnjim zadnjim regatnim dnevom sva zelo zadovoljni, saj sva dosegli šesto, štirinajsto in drugo mesto. Zaradi penala na startu v drugem plovu sva si zapravili boljšo skupno uvrstitev, v tretjem plovu pa sva vodili do druge orce, ko je Madžar dobil sunek vetra z desne in prevzel vodstvo.”

Rezultati: https://filedn.com/lp10qwAOmmwFb3…/29erW/29erWorld2022.htm