E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Na EP za ILCA končani kvalifikacijski plovi

Na EP za ILCA končani kvalifikacijski plovi

Tretji regatni dan na odprtem evropskem prvenstvu v olimpijskem razredu ILCA 6 za ženske in ILCA 7 za moške je končno prinesel nekoliko več vetra. Od 7 do 15 vozlov je bilo dovolj, da je organizatorju uspelo izpeljati dva plova za dekleta in vse tri predvidene za fante, s tem pa so uspešno zaključili kvalifikacije.

Najboljša Slovenka je po treh odjadranih regatah Lin Pletikos, ki je danes končala na 13. in 22. mestu in je na skupnem 52. mestu. Mladinka Alenka Valenčič je ciljno črto prejadrala kot 30. in 55. in trenutno zaseda 66. mesto v skupni razvrstitvi.

Fantje so odjadrali tri regate. Naš najvišje uvrščeni jadralec je olimpijec Žan Luka Zelko, ki je danes zabeležil 12., 11. in 22. mesto in je skupno 47., kar je dovolj za uvrstitev v zlato skupino v finalnih plovih, ki se začenjajo jutri.

Žan Luka Zelko: “Za nami je dolg dan. Start smo imeli predviden že za ob 9h zjutraj, a na žalost takrat še ni bilo vetra, tako da smo šli na vodo nekoliko kasneje. Na srečo smo uspeli opraviti vse tri za danes načrtovane plove in s tem so kvalifikacije končane. Rumena skupina je spet odjadrala en plov več, ker so nam prvi plov na več kot polovici ponovno prekinili, in na žalost je vse skupaj trajalo nekoliko dlje, tako da smo bolj utrujeni kot ponavadi. Odjadral sem solidno, v zadnjem plovu sem imel na startu nesrečo s turškim jadralcem, ki je takoj po startu obrnil na leve uzde in se zaletel vame, zato sem takoj zaostal. Na srečo sem se skozi regato prebil naprej in končal okoli 20. mesta. Jutri me čaka zlata skupina in gremo dalje, vse gre znova in treba se bo potruditi, fokusirati in predvsem dobro rehabilitirati.”

Naši mladinski reprezentantje so jadrali takole: Luka Zabukovec je bil 39., 37. in v zadnjem plovu odličen deseti, skupno je na 103. mestu; Ivan Vahrušev je danes končal kot 45., 34. in 27. in je na skupnem 127. mestu. Benjamin Aganović je danes končal na 55., 39. in 56. mestu ter je zaenkrat skupno 147.

Več informacij in rezultati: https://2023-senior.eurilca-europeans.org/#

https://2023-senior.eurilca-europeans.org/#