E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Na 7. svetovnih vojaških igrah v Wuhanu na Kitajskem Tina Mrak in Veronika Macarol osvojili bronasto medaljo

Na 7. svetovnih vojaških igrah v Wuhanu na Kitajskem Tina Mrak in Veronika Macarol osvojili bronasto medaljo

Slovenski vojaški športniki so na 7. svetovnem vojaškem prvenstvu, ki  v kitajskem Wuhanu poteka med 15. in 29. oktobrom, nanizali kar nekaj  uspehov, med njimi pa sta se izkazali naši jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta osvojili bronasto medaljo.

“Zaradi dolgih ur čakanja na veter je bil teden dni jadranja zelo naporen. Prva dva dneva nismo uspeli izpeljati nobene regate.
Ker se je izkazalo, da na vzhodnem jezeru (east lake) sploh ne bo vetra, se je regatni odbor odločil, da bomo jadrali tudi po vetru od 2 do 3 vozle, kar za nas ni običajno. Prvi dan se nisva najbolje izkazali, vendar sva z današnjim dnem dobro odjadrali in zabeležili dve prvi mesti ter se tako povzpeli na skupno 3. mesto,” sta povedali po zaključku in se ob tem zahvalili 
vodji ekipe Iztoku Arbajterju.

Doslej sta judoistki Klara Apotekar in Ana Velenšek v kategorijah do 70 kg in nad 70 kg osvojili zlato in srebrno medaljo. Plavalka Tjaša Oder je v disciplini 1.500 metrov prosto osvojila srebrno medaljo. Še eno priložnost bo imela v disciplini 800 metrov prosto, ki je njena paradna disciplina. Srebrno medaljo je osvojila tudi atletinja Maruša Mišmaš z izvrstnim nastopom v teku na 3.000 metrov z ovirami. Strelec Robert Markoja je v finalu strelske discipline z veliko kalibrsko puško v trojnem položaju 3 x 20 strelov nastopil izvrstno in osvojil bronasto kolajno. Izkazali sta se tudi jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta prav tako osvojili bronasto medaljo.

Padalci so na polovici tekmovanja in jim dobro kaže, da se uvrstijo med dobitnike medalj. Maruša Štangar je v kategoriji do 48 kg osvojila 5. mesto. Tekmovalka v orientaciji Mojca Flerin Drevenšek je nastopila odlično in med 63 tekmovalkami zasedla solidno 22. mesto na krajši preizkušnji.

Rezultate lahko spremljate na spletni strani: https://results.wuhan2019mwg.cn/index.htm