E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Mladinsko SP za iQFoil: Val Eržen nadaljuje v zlati skupini, Lina prijadrala prvo zmago

Mladinsko SP za iQFoil: Val Eržen nadaljuje v zlati skupini, Lina prijadrala prvo zmago

V Cádizu na zahodni španski obali se nadaljuje mladinsko svetovno prvenstvo za olimpijski iQFoil. Včeraj je bilo sprva vetra malo, popoldne pa se je le dovolj okrepil, za začetek na 5-7 vozlov, da so tako dekleta kot fantje lahko odpeljali po nekaj plovov, na koncu v vetru dobrih 12 vozlov. Slednji so končali pozno, že v mraku.

Naša Lina in Val Eržen nadaljujeta zelo dobro, Lina je včeraj prijadrala svojo prvo zmago na tem svetovnem prvenstvu, ostale regate pa končala med sedmim in enajstim mestom. Trenutno je na skupnem 10. mestu v konkurenci 47 deklet. Val je vse plove končal med 11. in 18. mestom v skupini in je trenutno 25. med 139 fanti. Delet ne bodo razdelili v skupine, Val pa svoje nastope nadaljuje v zlati.

Igor Eržen nam je včeraj zvečer poslal nekaj besed o regatnem dnevu: “Danes zjutraj nas je pričakalo brezvetrje in nič ni kazalo na kaj več. Popoldne se je malce obrnilo in prva so šla v vodo dekleta. Pričakale so jih težke razmere in res veliko truda so vložila, da so po več ponavljanjih le odpeljala prvi plov. Potem je steklo, tudi veter se je krepil in na koncu so uspele odpeljati štiri regate. Lina je vozila super in vpisala tudi prvo zmago na prvenstvu!
Potem so šli na vodo fantje (ob 18.15) in vozili skoraj do mraka, do 19.30. Uspeli so odvoziti dve regati in še eno, ki je manjkala modri skupini. Tako da ima Val danes tri nove uvrstitve, vse med 11. in 18. mestom. Naprej nadaljuje v zlati skupini.”

Danes bodo začela dekleta, prvi plovi so predvideni za ob 10.30.
Danes bo s polja (polje Bravo), na katerem začne Lina in potem nadaljuje Val, posnetek v živo. Nastope si lahko ogledate na tej povezavi: https://www.youtube.com/live/Jj1P7sYzp1k?si=c4hHUWRKiX2jqpcG

Več informacij in rezultati: https://2023iqyjworlds.sailti.com/en/default/races/race