E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Marinada uspešno odjadrana

Marinada uspešno odjadrana

Jubilejna 20. regata za velike jadrnice Marinada je minulo soboto na start privabila 28 posadk. Upajmo, da po dolgem času lepo število sodelujočih oznanja vnovičen porast zanimanja za tekmovanja velikih jadrnic in pestrejše dogajanje tudi na regatah drugih organizatorjev.

Vreme je bilo jadralcem naklonjeno, prevladale so optimistične napovedi, da dežja ne bo in da bo vetra dovolj. Slednji je sicer večino flote pustil v drugem daljšem navigacijskem plovu na cedilu, kar pa med udeležence ni prineslo slabe volje. Večina se jih je po regati dobro zabavala še na večernem druženju ob hrani in pijači, živi glasbi in plesu.

Na morju so bili najboljši:

v razredu Open absolutno: 1. Adriatic Europa, Dušan Puh, JK Pirat Portorož, 3 točke; 2. Riedl Aerospace, Uroš Žvan, JK Skipper Maribor, 3 točke; 3. Taia2 & White Goose, Goran Djordjevič, JK Loka Timing, 7 točk.

v razredu ORC absolutno: 1. Taia2 & White Goose, Goran Djordjevič, JK Loka Timing, 6 točk; 2. Palada, Emil Jerkovič, ŠD Gibanca, 15 točk; 3. Mary S, Peter Podunavac, YC Portorož, 16 točk

Celotni rezultati: Open http://www.byc.si/resources/Rezultati_Open.pdf ORC https://data.orc.org/public/WEV.dll?action=series&eventid=dimuk&classid=ORC

Video utrinki dogajanja: https://www.youtube.com/watch?v=u1VEij-aI7g