E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Luka Zabukovec mladinski evropski podprvak U16 v razredu ILCA 4

Luka Zabukovec mladinski evropski podprvak U16 v razredu ILCA 4

Danes je na mladinskem evropskem prvenstvu razreda ILCA 4 na severu Nemčije srebrno medaljo v kategoriji do 16 let prijadral Luka Zabukovec, hkrati pa je bil 7. v skupnih rezultatih v konkurenci 245 fantov. Alenka Valenčič je bila na v konkurenci 119 deklet na koncu skupno odlična 8, tako sta Luka Zabukovec in Alenka Valenčič mladinsko EP ILCA 4 končala med najboljših 10 v Evropi.

V srebrni skupini je jadrala Zala Vidmar, ki se je na koncu uvrstila na 38 mesto v konkurenci U16 ter skupno 99. mesto, Val Mario Colarich pa je v fantovski konkurenci jadral v bronasti skupini in bil na koncu 68. U16 ter skupno 155.

“Dolgo in težko prvenstvo je za nami. Prva dva dneva smo zaradi pomanjkanja vetra ostali brez jadranja, potem smo kvalifikacije jadrali v srednjem vetru, vseh šest plovov v vetru okrog 12 vozlov, v finalu pa še štiri plove po močnem vetru, več kot 20 vozlov. Vedeli smo, da sta Alenka in Luka dobro pripravljena in da lahko posežeta po visokih mestih, tako da se je prvenstvo za oba začelo zelo rezervirano. Kljub slabemu začetku sta se znala pobrati in res dala vse od sebe, do zadnjega atoma moči. Po močnejšem vetru smo letos veliko trenirali in tako sta oba skozi celo prvenstvo uspešno napredovala in zaključila med najboljših 10 v Evropi, Luka še z srebrno medaljo U16. To je plod njunega trdega dela in programa, ki ga ustvarjava z Jakobom Božičem. Čestitke tudi Valu in Zali, za njuno prvo prvenstvo na ILCA klasi, dobro sta se borila vse do konca. Zdaj pa gremo naprej, iz Nemčije se peljemo direktno na Irsko, v Dun Laghoire, kjer nas čaka še svetovno prvenstvo ILCA 4.” je povedal trener Matija Čok po zaključenem mladinskem evropskem prvenstvu ILCA 4.

💪⛵👏 Srečno pot na Irsko, čestitke našim mladim jadralcem in trenerjema.

Rezultati