E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Lina in Val Eržen uspešno na SP za iQFoil

Lina in Val Eržen uspešno na SP za iQFoil

Ta konec tedna se je v francoskem Brestu zaključilo svetovno prvenstvo za novo olimpijsko disciplino iQFoil, na katerem sta nastopila tudi naša Lina in Val Eržen. Po kvalifikacijskih plovih so ženske zajadrale v dveh skupinah, moški pa v treh. Lina se je v konkurenci 102 deklet prebila v zlato skupino in prvenstvo zaključuje na skupnem 51. mestu ter na 14. mestu v konkurenci U21, Val pa je v konkurenci 164 moških jadral v srebrni skupini in končal na skupnem 97. mestu ter na 27. v konkurenci U21.

Igor Eržen ocenjuje, da je glede na lansko svetovno prvenstvo disciplina iQFoil dosegla ogromen napredek, predsem, ker so se pridružile nove reprezentance iz Azije, Avstralije, itd., ki so izredno močne, vozijo odlično in so dobro organizirane: “Zdaj je povsem jasno, da se že čuti olimpijski duh discipline in tukaj ni polovičarstva. Še malo o rezultatih, ki res razveselijo: v razredu U21 je Lina končala na super 14. mestu, Val se je s svojimi petnajstimi leti izkazal in v razredu U21 končal na 27. mestu.”

Čez teden dni, od 29. do 5. novembra, se bo na istem prizorišču odvilo tudi iQFoil evropsko mladinsko prvenstvo.

Našima mladima jadralcema in celi ekipi čestitamo za uspešne nastope in jim želimo srečno tudi na prihajajočem evropskem prvenstvu!

Rezultati: https://iqworlds2022brest.sailti.com/en/default/races/race