E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Lina in Val Eržen uspešna na SP iQFOIL U21

Lina in Val Eržen uspešna na SP iQFOIL U21

Svetovno prvenstvo za iQFOIL U21 v Silvaplani v Švici je zaključeno. Naša Val Eržen in Lina Eržen sta uspešno odjadrala in zaključila na 12. oziroma 14. mestu. 16-letni Val je v štirih regatah zaključil med najboljšo peterico in zmagal v slalomu, Lina pa je petkrat končala med najboljšimi desetimi, en plov pa tudi zmagala.

Igor Eržen prvenstvo povzema takole: “Z za nas uspešnega svetovnega članskega prvenstva na Nizozemskem nas je pot vodila v Švico na svetovno prvenstvo U21.
Val je konstantno odvozil vse dni na zelo, zelo visokem nivoju in pokazal, da je njegovo mesto med top 15 tega razreda. Celo prvenstvo je dodajal in briljiral predzadnji dan v kraljici iQfoila, maratonu! V cilj je prišel kot četrti in zaslužil čestitke z vseh strani. Toda to še ni bilo vse, najboljše je prihranil za konec z veličastno zmago v slalomu (video sledi v drugi objavi). Malo je zmanjkalo za uvrstitev v boj za medalje. Prvenstvo je zaključil na super 12. mestu.
Lina je prve dni nastopala z bremenom, ki je padel nanjo, saj je morala prevzeti breme logistike in vseh ostalih stvari, ki k temu spadajo, saj sem moral jaz ostati v Avstriji, kjer sem urejal stvari z pokvarjenim avtodomom. Vse dni je na tekmi dajala maksimum, manjkala je pa pika na i. Predzadnji dan ji je uspel odličen maraton, piko na I pa je naredila zadnji dan, ko so ji uspele tri izjemne vožnje, s tem pa si je naredila lepo popotnico za naprej!
Prvenstvo je končala na odličnem 14. mestu.
Kot trener sem ponosen na njune izjemne vožnje in napredek, ki smo ga naredili in tudi pokazali na tekmah!
Na koncu še hvala vsem, ki ste nas spodbujali s komentarji in sporočili, ki smo jih bili deležni ob prenosih v živo s prvenstva in po njem!”

Več informacij in rezultati: https://2023iqworldssilvaplana.sailti.com/en/default/races/race