E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Lin Pletikos na SP ILCA 6 v Omanu 30., Nik Pletikos zlat

Lin Pletikos na SP ILCA 6 v Omanu 30., Nik Pletikos zlat

Maskat, 06. decembra (STA) – Slovenska jadralka Lin Pletikos je na svetovnem prvenstvu v olimpijskem razredu ILCA 6 (nekdanji laser radial) v Omanu končala na 30. mestu v konkurenci 63 tekmovalk. Po enajstih regatah je zbrala 233 točk. Naslov je osvojila Belgijka Emma Plasschaert (71), četrta na olimpijskih igrah v Tokiu.

Plasschaertova je v tesnem obračunu ugnala Poljakinjo Agato Barwinsko. Letošnja evropska prvakinja je tudi zbrala 71 točk, a je imela eno zmago manj od Belgijke, ki je imela skupno tudi manj točk (125) od poljske tekmice (129) pred odbitkom najslabših plovov. Bron je osvojila Litovka Viktorija Andrulyte (73), ki je imela le dve točki več od Belgijke in Poljakinje. Četrta je bila olimpijska zmagovalka Anne Marie Rindom iz Danske (77).

Pletikosova je bila najboljša prav v zadnji regati, ko je zasedla 14. mesto, mesto višje je bila v predzadnji in tretji regati. Tokrat se je odrezala precej bolje kot oktobra na EP v Varni v Bolgariji, kjer je bila 55.

V moškem je delu je nastopilo devet tekmovalcev iz petih držav, v tem neolimpijskem razredu za jadralce je zmagal Slovenec Nik Pletikos (21), ki je v zadnjem plovu za piko na i še srebro spremenil v zlato.