E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Končano EP v razredu iQFOiL

Končano EP v razredu iQFOiL

V Franciji se je končalo prvo evropsko prvenstvo v novem olimpijskem ciklu za novi olimpijski razred jadranja na deski iQFOiL, na katerem sta med 231 tekmovalci iz 38 držav v kategoriji do 21 let nastopila Lina in Val Eržen.

Na dveh regatnih poljih izpred Marseilla so v ženski konkurenci speljali 15 plovov, Lina Eržen je v njih pokazala več odličnih posamičnih rezultatov, v skupnem seštevku pa je evropsko prvenstvo komaj 16- letna nadarjena mladinka zaključila na 21. mestu v konkurenci do 21 let ter skupno na 43. mestu. Evropska prvakinja je postala Francozinja Helene Noesmoen, v kategoriji U21 pa Izraelka Shachar Reshef, ki je hkrati osvojila skupno bronasto medaljo.

V moški konkurenci se je preizkusil mlajši, 14-letni brat Val Eržen, ki se je kalil v srebrni skupini, kjer je po štirih kvalifikacijskih ter osmih finalnih plovih na koncu osvojil 34. mesto v kategoriji do 21 let ter 110. mesto skupno. Evropski prvak je postal Francoz Nicolas Goyard, v kategoriji U21 pa je bil najboljši Evropejec Italijan Nicola Renna.

Več spletni strani: https://iqfoilclass.org/europeans2021/ in na FB strani: https://www.facebook.com/iqfoil