E: info@jzs.si        T: 040 240 818

JZS je okrepila trenerski kader

JZS je okrepila trenerski kader

V Jadralnem centru Portorož so bile v ponedeljek podpisane tripartitne pogodbe med Jadralno zvezo Slovenije, klubi in reprezentančnimi trenerji, ki bodo zadolženi za trenažne procese mladinskih reprezntanc razredov 420, 470, laser 4.7 in laser radial.
Jadralna zveza Slovenije je obrnila nov list v razvoju slovenskega jadranja in prvič v tridesetletni zgodovini sklenila sporazum o medsebojnem sodelovanju s štirimi največjimi jadralnimi klubi, JK Burja, Pirat Portorož, Jadro Koper in JK Ljubljana ter njihovimi trenerji, Jakobom Božičem, Mitjo Mikulinom, Matijo Čokom in Urošem Kraševacem.

Podpisniki pogodb (z leve): Jakob Božič, Matija Čok, predsednik JZS Aljoša Tomaž, Jure Žbogar, Tomaž Virnik, (spodaj) Uroš Kraševac, Vojko Petrič in Marjan Matevljič. / Foto: Jana Pines

Reprezentančne trenerje je izbral Strokovni svet JZS na podlagi internega razpisa, njihove naloge pa bodo obsegale izvajanje rednega celoletnega trenažnega procesa s perspektivnimi slovenskimi jadralci, priprave ter vodenje reprezentanc na evropskih in svetovnih prvenstvih ob podpori Strokovnega sveta JZS, katerega predsednik je Vasilij Žbogar.
Namen sodelovanja Jadralne zveze Slovenije z vodilnimi klubi v mladinskih prehodnih olimpijskih razredih, ki imajo primerno infrastrukturo za trenažni proces, je predvsem iskanje sinergij pri zagotavljanju visoko strokovnega dela z mladimi slovenskimi jadralci. Pri tem bo imel izjemno pomembno vlogo tudi Strokovni svet JZS, ki bo z vzpostavitvijo sistema za prepoznavanje nadarjenih športnikov opravil razširjene reprezentančne selekcije in na podlagi dela, vneme ter dosežkov posameznikov oblikoval bazen talentov.
Po februarski sklenitvi pogodbenega sodelovanja s trenerjem JZS Sandijem Deklevo ter prevzemu novega sponzorskega kombija, ki ga je zvezi za potrebe tekmovalcev namenil Avto Triglav, je to tretja večja pridobitev slovenske jadralne krovne organizacije v zadnjega pol leta, s katero si JZS prizadeva bolje izkoristiti potencial mladih športnikov.