E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Janežič -Podlogar odlično začela v Kielu

Janežič -Podlogar odlično začela v Kielu

Danes se je v nemškem Kielu s prvimi plovi začel drugi del tradicionalnega jadralskega dogodka, 49ertedna jadranja v Kielu, kjer se za čimboljše uvrstitve potegujeta tudi dve slovenski posadki.

V razredu 49er sta Peter Lin Janežič in Anže Podlogar (JK MIPC) na njuni drugi regati v članski konkurenci odlično začela. Z današnjim šestim in drugim mestom sta po dveh odjadranih plovih na skupnem šestem mestu. V vodstvu po prvem dnevu sta Hrvata  Pavle Kostov in Peter Cupać, na drugem mestu po današnjem dnevu sta Danca Jonas Warrer in Christian Peter Lubeck, na tretjem mestu pa Nemca Justis Schmidt in Max Boehme.

V okviru tedna jadranja v Kielu pa poteka tudi svetovno mladinsko prvenstvo v razredu 470, kjer so jadralke danes odjadrale prve tri plove. Eva Peternelj in Valentina Baruca (JK Jadro Koper) se nista najbolje znašli in sta z 28., 19. in 27. mestom po prvem dnevu na skupnem 29. mestu. Vodstvo sta po prvem dnevu prevzeli Grkinji Maria Bozi in Rafailina Klonaridou, drugi sta Francozinji Marina Lefort in Lara Grainer, tretji pa Španki Silvia Mas Depares in Paula Barcelo Martin.

Rezultati.

Foto: osebno arhiv