E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Jadrnica Riedl Aerospace zmagala na Nočni regati Sesljan – Piran – Sesljan

Jadrnica Riedl Aerospace zmagala na Nočni regati Sesljan – Piran – Sesljan

Velike jadrnice so se pretekli vikend pomerile na tradicionalni navigacijski regati, ki poveže Sesljanski in Piranski zaliv. Regata, organizirana s strani zamejskega Y.C. Čupa in štajerskega J.K. Skipper Maribor se je odvijala v zmerni burjici jakosti med 15 in 25 vozli.

Poleg lepega vremena in krasnih barv je letošnjo izvedbo (že 31.) spremljala tudi prva izvedba regate Go to Nočna, ki je namenjena jadrnicam, ki se podajo iz Slovenije (Izole) na Nočno regato. Na njej se je pomerilo 6 jadrnic, najhitrejša je bila Riedl Aerospace z Alanom Mahne Kalinom za krmilom (JK Skipper Maribor). Potrebovala je 1 uro in 47 minut.

Nočna regata se je začela s toplimi barvami sončnega zahoda z rahlo, sunkovito burjo, ki se je kasneje stabilizirala. Najhitrejši sta bili na prvi oznaki (obratom) pred Piranom Riedl Aerospace (Alan Mahne Kalin) in Baraonda Go 2025 (Diego Paoletti). Po 1 uri in 27 je znašal razmak med vodilnima slabih 200 metrov. Proti Sesljanu so jadrnice zaplule v orco, na višini Barkovelj so sunki burje dosegali hitrosti tudi preko 30 vozlov. Izredno dobre vremenske razmere so pospremile jadrnice do cilja, kjer je bila prva Riedl Aerospace (3 ure in 22 minut), druga Baraonda (3 h 34 min), tretja pa Boogeyman (Roberto Benedetti, 4 h 01 min).