E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Jadrnica Karpo izjemna na Rolex Middle Sea race

Jadrnica Karpo izjemna na Rolex Middle Sea race

Minulo soboto je na Malti startala najbolj znana in največja sredozemska offshore regata, Rolex Middle Sea Race. Danes, ko so v cilju skoraj vse jadrnice, je dokončno jasno, da je škofjeloška ekipa s skiperjem Maksom Vrečkom na jadrnici Karpo (Elan 450) zmagala v razredu IRC 5!

Posadka iz JK Loka Timing v sestavi Maks Vrečko (skiper), Matic Vrečko, Benjamin Robnik, Janez Mislej, Urška Kofol, Timi Robnik, Peter Topić in Gaber Begeš je na dobrih 600 Nm dolgi regati izkoristila ugodne vremenske pogoje in z odličnim jadranjem zmagala v razredu IRC 5. O močni konkurenci med 19 jadrnicami v njihovi kategoriji veliko pove že podatek, da so njihovi nasprotniki tekmovali na renomiranih jadrnicah hendikep sistema IRC kot so J122, JPK 11.80, IMX … Kljub temu je našim fantom in dekletu uspel izjemen rezultat. Za preko 600 Nm dolgo regato s startom in ciljem na Malti in plovbo okrog Sicilije oziroma plovbo skozi Mesinski preliv in jadranjem desno od otočkov Stromboli, Favignana, Pantelleria in Lampedusa ter povratkom na Malto so potrebovali 4 dni 8 ur 50 min in 23 sekund. Ta čas je zadoščal, da so po korigiranem času drugo uvrščeno posadko premagali za dobrih 20 minut. Med 91 jadrnicami absolutne IRC konkurence so z osmim mestom dosegli prav tako zelo dober uspeh. Prijavljeni so bili tudi v kategoriji ORC, v njej so osvojili 11. mesto absolutno (med 68 jadrnicami) oziroma 5. mesto v kategoriji ORC 5 (16 jadrnic).

Slovenci smo na startu imeli še eno posadko, na jadrnici Macropus (First 40.7) je tekmovala posadka iz JD Valhalla s skiperjem Žigo Rebekom. Jadrali so v kategoriji ORC in se uvrstili na 21. mesto absolutne konkurence (68 jadrnic) oziroma 8. mesto v kategoriji ORC 6 (14 jadrnic).

Foto: Karpo sailing team