E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Jadrnica Generali najhitrejša na Šavrinski regati

Jadrnica Generali najhitrejša na Šavrinski regati

Jadralni klub Ljubljana je v soboto, 3. septembra, izpeljal 48. ponovitev najstarejše slovenske regate za velike jadrnice. Tekmovanje v sklopu Pokala slovenske obale je že 7. leto memorial Mirka Bogića, idejnega očeta priljubljene Šavrinke.

Na regatnem polju med Piranom in Koprom, razdeljenem na tri plove; Piran – Izola, Izola – Koper in Koper – Piran, je v maestralu med 4 in 14 vozli moči nastopilo 17 jadrnic, dve v kategoriji starih bark, ostale v kategorijah Open in ORC.

Po zanimivi borbi na nož med največjima jadrnicama je bila najhitrejša in tako tudi zmagovalka razreda Open jadrnica Generali s krmarjem Samom Žvanom iz Jadralnega društva Mariborčanka, zmagala je v prvem in tretjem plovu, v drugem pa bila druga. Druga v razredu Open je bila jadrnica Adriatic Europa, ki je ob dveh drugih mestih zmagala v plovu med Izolo in Koprom. Tokrat jo je krmaril Andrej Babnik iz Jadralnega kluba Pirat. Tretje mesto je prikrmaril Tomaž Lango z jadrnico Riedl Aerospace iz Yacht Cluba Skipper Maribor.

V razredu ORC je slavila jadrnica Muca iz Jadralnega kluba Novo mesto s Sašom Novakovičem za krmilom. Sledila ji je Nika, ki jo je krmaril Damijan Miljavec iz kluba organizatorja tekmovanja, na tretje mesto pa je prijadrala jadrnica Aria s krmarjem Alešem Zupancem in posadko iz Jadralnega kluba Maestral.

Rezultati po posameznih razredih in ostali dokumenti so na uradni strani regate: https://www.racingrulesofsailing.org/documents/4548/event