E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Jadralci danes začeli s treningi na daljavo

Jadralci danes začeli s treningi na daljavo

Danes so na pobudo predsednika strokovnega sveta Jadralne zveze Slovenije Vasilija Žbogarja jadralci članskih jadralnih razredov opravili prvi skupni trening na daljavo, ki ga je vodil trener za kondicijske priprave Anže Blažič. Tokrat so vadili na trenažerjih, s tem dejanjem pa začenjajo organizirane skupinske vadbe, ki bodo poleg članskih razredov namenjene tudi mladincem v okviru nacionalne panožne športne šole in vsem verificiranim jadralcem. Ravno danes pa smo izvedeli tudi za uradno potrditev o preloženih olimpijskih igrah na prihodnje leto. Predsednik Jadralne zveze Slovenije Aljoša Tomaž je ob tej novici povedal: “Takšna odločitev je dobrodošla, saj povečuje gotovost, da se bodo športniki s svojimi pripravami lahko povsem osredotočili na naslednje olimpijske igre, mi pa se bomo lahko začeli ukvarjati s prlilagoditvijo dinamike vsega ostalega.”

Eden izmed ključnih športnih izzivov, ki jih prinaša koronavirus, je prav skrb za redno treniranje naših vrhunskih jadralcev zaradi omejitve gibanja, predsvem za članske in mladinske posadke. Na pobudo predsednika strokovnega sveta JZS Vasilija Žbogarja smo v Jadralni zvezi Slovenije zato ta teden vzpostavili skupino namenjeno izključno verificiranim jadralcem Jadralne zveze Slovenije z namenom izmenjave izkušenj, pomembnih obvestil in informacij s področja jadranja ter uresničevanja skupnih interesov. Namen skupine je tudi, da se jadralci povežejo in medsedbojno sodelujejo.
“Pomembno je, da v teh trenutkih motiviramo drug drugega in poskusimo skupaj čim bolj pozitivno ter uspešno izkoristiti te dneve. V ta namen smo v okviru strokovnega sveta JZS predlagali izvedbe online treningov, pa tudi predavanj in delavnic tako za članske kot mladinske ekipe. V skupini si bomo dnevno delili vse informacije v zvezi s treningi in vsem ostalim pomembnim za vzdrževanje kondicije, gibljivosti, moči in tudi  motivacije v času samoizolacije. Migajmo vsi. Tudi čas izrednih razmer bo enkrat mimo in takrat bomo le z dobro pripravljenostjo lahko zadovoljni,” je povedal Vasilij Žbogar.
Jadralna zveza Slovenije podpira medsedbojno sodelovanje med jadralci posebej v luči prenosa izkušenj na mlajše generacije in izpolnjevanja strateških ciljev, ki smo si jih zastavili v okviru Nacionalne panožne športne šole, katere namen je razvoj mladinskih razredov v okviru nacionalnega programa jadranja.
Izjava predsednika JZS Aljoše Tomaža o skupnih treningih na daljavo:
Izjava Vasilija Žbogarja po opravljenem prvem treningu za člane:
V prilogi:
– fotografija prvega treninga jadralcev na daljavo, na kateri so:
zgoraj z leve proti desni: Anže Blažič, trener za kondicijske priprave v Nacionalni panožni športni šoli JZS, Žan Luka Zelko; spodaj z leve proti desni: Toni Vodišek, Vasilij Žbogar in Kim Pletikos.
– fotografija članske reprezentance JZS s predsednikom JZS Aljošo Tomažem
Vse jadralce, tako mladince kot vse ostale verificirane jadralce, ki bi jim koristil trening v tem času, vabimo, da se včlanijo v skupino:
https://www.facebook.com/groups/617462412171426/