E: info@jzs.si        T: 040 240 818

EP za ILCA 6 in ILCA 7 se preveša v drugo polovico

EP za ILCA 6 in ILCA 7 se preveša v drugo polovico

V italijanski Andori se nadaljuje odprto evropsko prvestvo za olimpijska razreda ILCA 6 in ILCA 7. Danes je bilo vetra dovolj in končno se je tudi nekoliko ustalil. Moška flota je, razvrščena v tri skupine, že jadrala prve finalne plove in kot poroča Žan Luka Zelko “odjadrala dva plova in pol”. Ženske so danes odjadrale tri regate in po skupaj šestih kvalifikacijskih regatah jutri vstopajo v finalne plove.

Lin Pletikos je danes zaključila na 24., 26. in 38. mestu in je skupno na 58. mestu. Mladinka Alenka Valenčič je bila danes 50., 49. in 50. in je na skupnem 86. mestu.

V ILCA 7 je Žan Luka Zelko je slabo startal prvi plov, potem pa bolje odjadral drugega in končal kot deveti. V skupni uvrstitvi je po današnjem dnevu na 32. mestu. “Danes smo uspeli odjadrati dva in pol plova, saj so nam zadnjega spet prekinili, ker je veter obrnil za več kot 90 stopinj. Nato so nas poslali domov. Moram reči, da smo imeli danes nekoliko več sreče s konstantnejšim vetrom kot v preteklih dneh, in mislim, da se je to pri meni poznalo tudi pri rezultatih. V prvem plovu sem na žalost imel res slab start, ampak sem se boril do konca in prišel do okoli 30. mesta, kar je soliden rezultat. V drugem plovu sem se bolj skoncentriral, boljše startal in prišel na prvo bojo v prvi petnajsterici, potem pa napredoval do petega mesta. Na žalost sem se potem v drugi krmi zaradi malo nepozornosti v obratu prevrnil, izgubil pet mest in končal kot deseti. Sem solidno zadovoljen s svojim rezultatom, smo pa povsem utrujeni. Pred nami sta še dva dneva in upam, da se bomo lahko vsaj nekoliko naspali.”

Naši najboljši mladinec je Luka Zabukovec, ki jadra v srebrni skupini. Danes je končal na 26. in 43. mestu ter je v svoji skupini trenutno 44. V bronasti skupini je lepo začel Ivan Vahrušev in z desetim in četrtim mestom zasedel drugo mesto v skupini. Benjamin Aganović je danes končal kot 33. in 23. in je v bronasti skupini na 27. mestu.

Več informacij in rezultati: https://2023-senior.eurilca-europeans.org/#

NAJNOVEJŠE Z EP V ANDORI, POPRAVEK REZULTATOV (21:00)
Pravkar smo izvedeli, da je regatni odbor razveljavil prvo današnjo regato v ILCA 7 za zlato skupino. Po ogledu videa s starta je namreč eden od jadralcev protestiral, da jih je bilo preveč čez startno linijo in da bi morali start razveljaviti in ponoviti, česar pa takrat niso naredili. Regatni odbor je priznal napako in razveljavil regato. Žan Luka Zelko je s to odločitvijo nekaj mest pridobil, danes mu tako ostaja le uvrstitev na 10. mesto, skupno je sedaj 25..

Popravljeni rezultati: https://eurilca.eu/documents/273/results/ilca7g.htm

Foto: Thom Touw Photography – EURILCA