E: info@jzs.si        T: 040 240 818

EP 29er: Alja Petrič in Caterina Sedmak prevzeli vodstvo med dekleti

EP 29er: Alja Petrič in Caterina Sedmak prevzeli vodstvo med dekleti

Potem ko včeraj na evropskem prvenstvu razreda 29er zaradi premalo vetra niso jadrali, so prve štiri finalne plove odjadrali danes. Alja Petrič in Caterina Sedmak sta v težkih razmerah jadrali dobro in prevzeli vodstvo v ženski konkurenci. 

Trener Sandi Dekleva: “Prvi dan finalnih plovov je za nami, naredili smo štiri plove v zmernem vetru. Glavni cilj dneva je bil napredovanje ženske posadke Alja Petrič-Caterina Sedmak na skupni lestvici in zmanjšati zaostanek v točkah do mest, ki vodijo na stopničke. Alja in Caterina sta se v danih razmerah kar dobro znašli in drugi plov dneva tudi zmagali. Glede na to, da so v težkih razmerah vsi tekmovalci veliko grešili, sta se dekleti povzpeli na skupno 14. mesto in prvo mesto med ženskami. Jutri imamo spet predvidene štiri plove s prvim startom ob 10. uri. Pred tekmovalci je še zadnji res težek dan tega muhastega evropskega prvenstva, kjer bodo morali jadrati kar najbolje, kar znajo, saj vse možnosti ostajajo odprte. Naši jadralci bodo dali vse od sebe.”

Alja Petrič in Caterina Sedmak sta po današnjem dnevu na 14. mestu ter vodilni v ženski konkurenci. Svit Dujmovič Šterpin in Maj Petrič, ki jadrata v srebrni skupini, sta na 57. mestu. Liam Al-Dilaimi in Valentin Štravs sta 129. ter Katja Filipič in Tarin Pečar na 145. mestu.

Več informacij: https://29ereuropeans.org

Rezultati: