E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Dušan Puh s posadko jadrnice Adriatic Europa zmagovalec regate Marinada

Dušan Puh s posadko jadrnice Adriatic Europa zmagovalec regate Marinada

V soboto, 18. maja 2024 je v organizaciji BYC Yachting Cluba potekala regata Marinada, ki se uvršča med največje mednarodne navtične dogodke v Sloveniji.

Pred marino v Izoli se je zbralo 28 jadrnic. V končni absolutni razvrstitvi jadrnic je veter in dane vremenske razmere najbolje izkoristila posadka krmarja Dušana Puha, ki so pluli na jadrnici Adriatic Europa in tako osvojili prvo mesto ter osvojili prehodni pokal Marinade. Na drugo mesto se je uvrstila posadka krmarja Sama Žvana na jadrnici Generali in posadko JD Mariborčanka. Tretje mesto v skupni razvrstitvi in prvo mesto v ORC razvrstitvi je prav na svoj rojstni dan osvojil čeh Pavel Štolba s posadko jadrnice Mary S iz jadralnega kluba Bohemia Praha.
Po končani regati so se vsi udeleženci zbrali v Hangar baru, kjer je potekala razglasitev rezultatov ter podelitev pokalov in nagrad najboljšim na letošnji Marinadi. Za vse udeležence je bila pripravljena tudi pogostitev pod vodstvom Družine Nemec, Chefa Marka Žagarja iz Kluba Gurmanov Skaručna in kmetije Roštohar, Merit HP, Medice Fermedica in Malvazije Rodica.
Začimba letošnje Marinade je bila predstavitev predskupine Kavč in koncert glasbene skupine Kokosy.

Zahvala organizatorja BYC je ob koncu dogodka pripadla vsem jadralkam in jadralcem na regati ter pokroviteljem in partnerjem regate Marinada 2024.

Povzeto po FB strani BYC Yachting Club.