E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Danes začetek EP za formulo kite

Danes začetek EP za formulo kite

Danes se v britanskem Portsmouthu začenja evropsko prvenstvo v formuli kite, na katerem bo nastopila tudi naša Marina Vodišek, medtem ko se aktualni evropski prvak Toni Vodišek, ki je Sloveniji nedavno prijadral olimpijsko vozovnico in osvojil tudi naslov svetovnega podprvaka, prvenstva ne bo udeležil. V ženski konkurenci je na startu prijavljenih 41 tekmovalk.

Trener Rajko Vodišek sporoča: “Poleg naslova bo zmagovalec tega evropskega prvenstva prijadral olimpijsko vozovnico. Toni Vodišek jo že ima, zato se je odločil za regeneracijo in popolen fokus priprav za Pariz. Nastopila bo sestra Marina Vodišek. Za danes so napovedani močni vetrovi z dežjem. Marina je med najlažjimi tekmovalkami, kar ji v teh pogojih ne bo pomagalo. Dober mornar se v takšnih pogojih, v nevihti, zna rešiti na morju. Pameten, moder mornar zna predvideti problem in v takih pogojih ostane na kopnem. Vseeno, srečno Marina in po pameti.”

Za danes je napovedan močan veter s sunki preko 30 vozlov in videli bomo, kako se bo organizator odločil začeti prvenstvo, ki se končuje v nedeljo, 24. septembra.

Marini želimo dobre odločitve, uspešno jadranje ter srečno!

Več informacij in rezultati: https://www.formulakite.org/2023europeans