E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Dan pred koncem SP 29er naša jadralca napredovala

Dan pred koncem SP 29er naša jadralca napredovala

V Weymouthu so danes na svetovnem prvenstvu razreda 29er jadralci zlate skupine, v kateri jadrata naša Svit Dujmovič Šterpin in Maj Petrič, odjadrali tri regate, jadralci bronaste, v kateri sta Alja Petrič in Caterina Sedmak, pa enega. Svit in Maj sta prijadrala (34.), 24. in 3. mesto in v skupni razvrstitvi napredovala na 26. mesto. Alja in Caterina sta danes končali na 41. mestu in sta 14. v skupini.

Trener Sandi Dekleva: “Fanta sta danes sicer začela dobro, v prvem plovu in na prvi oznaki obračala 16., potem pa v drugi orci naredila večjo napako, po kateri se nista več mogla vrniti v regato in sta samo še zaostajala. Drugi dve regati sta odvozila bolje, brez napak. Zadnjo sta končala na odličnem tretjem mestu. Alja in Caterina pa se nikakor ne znajdeta na tem prvenstvu.”

Jutri je pred jadralci še zadnji regatni dan, z napovedanega nekoliko več vetra iz iste smeri. Kakor pravi Sandi Dekleva, “bo kar zanimivo, saj kdorkoli v prvi deseterici lahko zmaga. So toliko skupaj s točkami. Mi se bomo borili naprej, da še kaj napredujemo.”

Več informacij in rezultati:
https://www.sailwave.com/results/29er/2023_WorldChampionship.htm#

Fotografije: https://shop.sailing.pics/29er2023worlds/