E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Adriatic Europa najhitrejša na Šavrinski regati

Adriatic Europa najhitrejša na Šavrinski regati

Prva jesenska regata velikih jadrnic je potekala minulo soboto. Na najstarejši slovenski regati, že 49. po vrsti, je nastopilo 27 posadk. Med njimi 4 v kategoriji stare barke. Tekmovanje je potekalo na tradicionalni trasi, v treh plovih. Prvi od Pirana do Izole, drugi od Izole do Kopra in tretji s startom pred Koprom. Slednji ni bil izpeljan v predvideni dolžini do Pirana, saj je bil zaradi pomanjkanja vetra skrajšan. Cilj je bil ob rtiču Ronek. Celotna regata je potekala v šibkem maestralu, med Izolo in Koprom ga je bilo tako zelo malo, da je v času časovne omejitve uspelo priti do cilja samo najhitrejšim trem jadrnicam Cleansportu one, Adriatic Europi in Riedl Aerospacu.

Med vsemi jadrnicami je bila v skupnem seštevku najhitrejša Adriatic Europa, ki jo je tokrat krmaril Andrej Babnik (Pirat Portorož), druga je bila Cleansport One z Mitjo Simčičem za krmilom, tretja pa Riedl Aerospace, čigar posadki je poveljeval Uroš Žvan (JK Skipper Maribor).

Celotne rezultate po kategorijah open in ORC si lahko pogledate na oglasni plošči regate, ki je na povezavi https://www.racingrulesofsailing.org/documents/6823/event