E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Adriatic Europa prva na Lošinjski regati

Adriatic Europa prva na Lošinjski regati

Minuli vikend se je na 40. Lošinjski regati v organizaciji JK Jugo iz Malega Lošinja med 33 udeleženimi jadrnicami pomerilo tudi pet slovenskih. Zmago si je s tremi prvimi mesti v posameznih plovih prijadrala jadrnica Adriatic Europa s posadko Dušana Puha iz JK Pirat Portorož.

V soboto je regatno polje tradicionalno potekalo izpred Malega Lošinja, kjer je bil start, okrog boje pred Suskom, nato proti Iloviku in nazaj do cilja v malološinjski luki. Po šibkem burinu, nato bonaci in jugozahodniku se je najbolje znašla posadka Adriatic Europe, ki je v foto finišu ugnala glavno konkurentko jadrnico Molo Longo Tutta Trieste krmarja Rajka Kujundžića iz JK Galeb Kostrena. S precejšnjim zaostankom je tretjo jadrnico, Gringo 3, prikrmaril v cilj Robert Sandalić iz JK Uskok Zadar. Enak vrstni red je ostal tudi po nedeljskih dveh plovih, ki sta potekala v zalivu pred Malim Lošinjem. Prvi po burinu moči okrog 10 vozlov, drugi pa po nekoliko šibkejšem zahodniku. Jadranje v tem kratkem kanalu je bilo kot vsako leto polno atraktivnih manevrov in dvobojev in je plenilo poglede številnih turistov, ki še dopustujejo na tem hrvaškem otoku.

Uvrstitve slovenskih posadk: 1. mesto generalno in 1. mesto v razredu l. Adriatic Europa, Dušan Puh, JK Pirat; 6. mesto generalno in 2. mesto v razredu ll. Taia2/White Goose, Goran Đorđevič, JK Loka Timing; 12. mesto generalno in 3. mesto v razredu l. Karpo, Matic Vrečko, JK Loka Timing; 16. mesto generalno in 4. mesto v razredu lV. Ošpica, Vlado Žiško, ŠD Ošpica; 22. mesto generalno in 6. mesto v razredu lV. Felicitas, Janez Zajc, JK Loka Timing.

Foto: FB Sanjin Krstačić, FB Dubravka Pajk, FB Vedran Kabalin