E: info@jzs.si        T: 040 240 818

41. Šavrinska regata zaključena v time limitu

41. Šavrinska regata zaključena v time limitu

Tradicionalna Šavrinska regata ali Šavrinka, kot ji pravijo poznavalci dodobra uveljavljene jadralneŠavrinska_regata regate, je letos potekala že 41. leto v organizaciji Jadralnega kluba Ljubljana po trasi, ki jo je začrtal prof. g. Mirko Bogič, in je ime dobila po pogorju slovenske Istre.

Slaba vremenska napoved ni prestrašila 29 jadrnic, ki so se udeležile regate. Vremenske razmere so poskrbele, da so bili izvedeni vsi trije plovi, ki so potekali v zahtevnih jadralskih pogojih. Oblačno vreme in rahel južni veter sta zaznamovala prvi plov med Piranom in Izolo ter drugi plov med Izolo in Koprom. Fronta, ki je zapihala na štartu tretjega plova pred Koprom, je popeljala številne jadrnice čez štartno črto in zahtevala ponovni štart zadnjega plova. Ta plov je bil v znamenju šibkega vetra in na trenutke popolnega brezvetrja, kar je dodobra načelo koncentracijo nekaterih posadk in jih motiviralo k odstopu. Po dveh urah čakanja kakršnekoli sapice je kratka nevihta popeljala večino še nastopajočih jadrnic pred časovno omejitvijo do cilja. V zahtevnih jadralskih razmerah se je najbolje znašla jadrnica VELIKI VIHARNIK z Dušanom Puhom za krmilom, sledila ji je jadrnica GENERALI s Samo Žvanom ter kot tretje uvrščena jadrnica v absolutni razvrstitvi TAIA 2&WHITE GOOSE s Goranom Djodjevicem. Tudi člani jadralnega kluba Ljubljana so posegli po številnih pokalih v posameznih razredih.

Podelitev v idiličnem okolju ob morju je ob hrani in pijači popestrila živa glasba. Poleg prisluženih priznanj so bile vse nastopajoče jadrnice deležne praktičnih nagrad podpornikov Šavrinske regate. Zahvala vsem članom kluba ter donatorjem, ki ste kakor koli pripomogli k izvedbi 41.Šavrinske regate.

Ponovno se je pokazalo, da je Šavrinska regata predvsem prireditev družabno-športnega značaja, kjer se na istem prostoru srečajo športni jadralci kot tudi ljubitelji morja in jadranja.

Kot organizator vam obljubljamo, da bo tudi naslednja Šavrinska regata nekaj posebnega. Se vidimo še v večjem številu na naslednji 42. Šavrinski regati.

Rezultati 41. Šavrinske regate

Foto: Jadralni klub Ljubljana

Jadralni klub Ljubljana