E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Vodišek osvoji drugo mesto na tekmi svetovne serije razreda formula kite v Italiji

Vodišek osvoji drugo mesto na tekmi svetovne serije razreda formula kite v Italiji

Toni Vodišek je osvojil odlično drugo mesto v močni konkurenci 96 kajtarjev iz več kot 20 držav s petih celin na tekmi svetovne serije novega olimpijskega razreda razreda formula kite v Gizzeriji na jugu Italije. V finalnem plovu za medalje sta se prvima dvema iz kvalifikacijske serije, Denisu Taradinu in Toniju Vodišku, pridružila še zmagovalca obeh polfinalnih flot, oba Italijana, Lorenzo Boschetti in Riccardo Pianosi. Vse od začetka je v finalnem plovu Vodišek odlično vozil in vodil, v zadnji stranici z vetrom pa ga je tik pred ciljem prehitel Ciprčan Denis Taradin.

”Končal sem na drugem mestu. Zadnji dan je bil zelo dober, finalni plov se je izšel v redu, vseskozi sem vodil, na koncu mi je tekmec izsilil prednost in načeloma bi lahko tudi protestiral, ampak nismo še na olimpijskih igrah. Jutri se vračam domov, potem pa naprej v Scheveningen,” je zadovoljen povedal Toni Vodišek, ki ga že avgusta čaka testna regata v Scheveningenu na Nizozemskem, na prozorišču, kjer se bodo prihodnje leto prvič delile olimpijske vozovnice.

Prvo mesto je osvojil Denis Taradin, ki je na istem prizorišču zmagal že lani, tretji pa je bil Lorenzo Boschetti iz Italije. 

Letos bosta na sporedu še dve tekmi svetovne serije, od 30.novembra do 4.decembra na Kanarskih otokih v Španiji ter od 13. do 18. decembra v Saudovi Arabiji.

Rezultati: https://kitefoilworldseries.com/

Fotografije – Giovani Mitolo: https://www.flickr.com/photos/kiteclasses/albums/72177720300691230