E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Verdeber in Cante bronasta v zadnji etapi evropskega pokala v razredu 29er

Verdeber in Cante bronasta v zadnji etapi evropskega pokala v razredu 29er

Z bronasto medaljo na sklepnem dejanju evropskega pokala Eurocup 29er, ki se je po skupno 11 odjadranih plovih v štirih dneh danes končalo na Gardskem jezeru, sta dan zapečatila Rok Verdeber in Daniel Cante.
 
Kljub številčno oklesteni udeležbi je v zadnji etapi evropskega pokala v razredu 29er letos sodelovalo 61 posadk iz 12 dražav na odlični tehnični ravni, regato pa so zaznamovale tudi lepe in raznolike razmere, s prijetnimi temperaturami in vetrom, ki je občasno dosegel tudi 18 vozlov hitrosti, zlasti zadnji dan dopoldne s krasnim severnim vetrom. Med moškimi je bil vrh stopničk začrtan že v prvih dneh, zmagala sta Maltežana Richard Schultheis in Max Körner, drugo mesto pa je naša posadka šele zadnji dan predala Francozoma, tako sta srebrna postala Tangi Le Goff in Youenn Bertin. Edina slovenska posadka, v kateri jadrata naša izjemna mlada jadralca, svetovni prvak razreda optimist 2015 Rok Verderber in Daniel Cante, ki je bil še lani v U16 na svetovnem prvenstvu razreda laser 4.7 do zadnjega dne v igri za medalje ter na koncu končal na 6. mestu v svetovni konkurenci, pa sta se na koncu morala sprijazniti s 3. mestom in zasluženo bronasto medaljo.
 
“Z današnjim dnem sicer nisva zadovoljna. Nikakor nisva uspela imeti isto hitrost kot konkurenti. Preizkusila sva vse mogoče nastavitve, a ni delovalo. Kljub temu sva se borila do konca vse štiri regate in izvlekla maksimum. Glede na slabe občutke, ki sva jih imela na vodi, sva s končnim izkupičkom in osvojenim tretjim mestom zelo zadovoljna. Sedaj naju čaka dobro načrtovan zimski del priprav, da bova spomladi kos konkurenci.”
 
Sklepno regato evropskega pokala Eurocup 29er je organiziral jadralni klub Fraglia Vela Riva v sodelovanju z Nautivelo in z italijansko jadralno zvezo.
 
VIDEO: https://youtu.be/WtgSxg52VwE
Rezultati: https://www.fragliavelariva.it/wp-content/uploads/2020/09/29er-Eurocup-after-11-races.pdf
Več fotografij: https://photos.app.goo.gl/Y5iSLZafbMLrFDSx8
Elena Giolai©