E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Sijajni Zelko na 2. mestu EP ob zaključku kvalfikacijskih plovov

Sijajni Zelko na 2. mestu EP ob zaključku kvalfikacijskih plovov

Žan Luka Zelko se je danes ponovno zavihtel pod sam vrh in kvalifikacijski del evropskega prvenstva v razredu ILCA 7 zaključil na drugem mestu med 97 najboljšimi tekmovalci stare celine. 

»V prvem plovu sem res odlično odpeljal od začetka do konca in tudi prvi prišel v cilj, v drugem plovu pa sem bil tudi ves čas v ospredju in na koncu končal četrti, tako da sem res zadovoljen s svojim jadranjem in celotnim potekom regate do sedaj. Včeraj sem imel malo smole, dve večji napaki sta me stali boljše uvrstitve, sem pa vesel, da sem to danes popravil, nadgradil in res odlično odjadral. Kvalifikacije končujem drugi skupno in jutri v finale štartam z dugega mesta. Gremo dalje,« je povedal Zelko.

Po petih kvalifikacijskih plovih v treh dneh se je tekmovalcem najslabša uvrstitev odbila, za Zelka je bila to prav včerajšnja. Otvoritveni dan evropskega prvenstva je začel zmago in drugim mestom v prvih dveh plovih, z današnjo zmago v prvem plovu in četrtim mestom v drugem se je tako z le točko razlike do vodilnega Becketta usidral na drugem mestu skupno ter na tretje mesto izrinil Ciprčana Kontidesa ob koncu kvalifikacij.

V razredu ILCA 7 se jutri začenjajo finalni plovi, končni razplet na evropski lestvici najboljših pa bo znan v soboto.

Ženske so v razredu ILCA 6 danes začele kasneje, organizatorji so uspeli speljati le en plov, v katerem pa je imela Lin Pletikos žal prehiter start, njena skupna uvrstitev pa je tako po današnjem dnevu na 38. mestu v evropski konkurenci.

Prvenstvo lahko spremljate na uradni spletni strani:

Na fotografiji Žan Luka Zelko, avtor: Uroš Kekuš Kleva