E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Jutri se v Hyeresu začenja SP za formulo kite

Jutri se v Hyeresu začenja SP za formulo kite

Jutri se s prvimi regatami v Hyeresu začenja svetovno prvenstvo razreda formula kite. Nastopilo bo 78 fantov, med katerimi se bo za najvišja mesta potegoval tudi naš Toni Vodišek, ter 46 deklet, med njimi tudi naša Marina Vodišek. Regate so predvidene do nedelje, 19. maja, ko najboljše čakajo še finalni nastopi. 

Konkurenca je pričakovano močna, saj gre za zadnjo priložnost za trening in merjenje moči pred poletnim nastopom na olimpijadi, prav tukaj pa se bodo razdelili tudi naslovi najboljšim kajtarjem na svetu v 2024.

Marina Vodišek, ki je nedavno prav v Hyeresu na Regati zadnje priložnosti za las zgrešila kvalifikacije na OI, je na nastop pripravljena: “Sem v polni pripravljenosti. Treningi v zadnjih mesecih so bili intenzivni in osredotočeni, kar mi daje dodatno samozavest. Pripravljena sem na vse vremenske razmere. Komaj čakam, da pokažem svoje sposobnosti.”

Toni Vodišek, evropski in svetovni prvak 2022 in aktualni svetovni podprvak, bo nastopil v močni konkurenci svojih največjih tekmecev. Prvi med njimi je aktualni svetovni in evropski prvak, Singapurec Max Maeder, nastopili pa bodo tudi aktualni evropski podprvak ter bronasti na SP 2023, francoski kajtar Axel Mazzela, Avstrijec Valentin Bontus, hrvaški jadralec Martin Dolenc, Nemec Jannis Maus in še veliko drugih odličnih kajtarjev.

Za prva dva regatna dneva je napovedan vzhodnik moči 15-20 vozlov, ki zna, še posebej jutri, v sunkih doseči celo 30 vozlov. 

Več informacij in rezultati: https://www.formulakite.org/2024worlds