E: info@jzs.si        T: 040 240 818

Danes v Nafpaktosu začetek EP za formulo kite

Danes v Nafpaktosu začetek EP za formulo kite

Danes se v grškem Nafpaktosu začenja evropsko prvenstvo za formulo kite, kjer bosta pod vodstvom trenerja Rajka Vodiška nastopila tudi Marina in Toni Vodišek.

Rajko Vodišek nam je včeraj sporočil: “Že dober teden je reprezentanca formula kite na prizorišču evropskega prvenstva v Nafpaktosu v Grčiji. Prvenstvo se je začelo z registracijo in otvoritvijo, danes smo imeli meritve opreme in testno regato, jutri pa se začnejo prvi plovi, prvenstvo bo trajalo do nedelje. Razmere so OK, vedno enake za vse tekmovalce. Tu je 90 fantov in 60 punc. Vsi si želijo podobno – biti dobri. Posamezni plovi povedo, kje ti je mesto, za končni uspeh je potrebno malo sreče, da se izogneš – da te ne zapletejo na startu. Žal novih kajtov še vedno ni, mi se bomo borili do nedelje.”

Današnji prvi regatni dan bodo jadralci na žalost preživel na obali, saj so zaradi napovedane močne nevihte odpovedali vse plove. Organizator sporoča: “Storm Force from Nafpaktos! The forecast for rain storms, strong wind, thunder and lightning is so serious that the local government has made it illegal for anyone to go on the water today. The weather looks a lot better for Wednesday, so fingers crossed the storm blows through and typical Greek weather returns soon.”

Upajmo, da se razmere čimprej izboljšajo in srečno!

Prvenstvo lahko spremljate na https://www.formulakite.org/2022europeans